lunes, 17 de marzo de 2014

l'escarola

Nom científic: Cichorium Endívia Família: DELS COMPOSTOS COM L'ENCIAM I LES ESCARXOFES. Informació: es posen sobretot a les amanides perqué tenen un lleuger gust amarg. És planten entre finals de tardor i l'estiu. La duració del cultiu dura de 80 a 150 dies. En castellà es diuen escarola i en ingles curly endive Ès originaria de la Índia peró ja la menjaven els antics egipcis i era molt valorada per els grecs i els romans. Al segle 19 va ser introduida a America pels Europeus. És rica en potassi, àcid fòlic, ferro, calci,magnesi i antioxidants. Té bastanta vitamina A i B. Hi ha varietats de fulla arrissada i de fulla ampla. Dins de les varietats de la fulla arrissada hi ha les Wallones amb la vora molt dentada que són escaroles molt grosses i resistents al fred. També són molt populars les varietats Cabell d'Àngel que tenen les fulles molt arrissades i fines. Com tots els essèrs vius les escarolaroles també tenen malalties i les seves són: els pugons i els llimacs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario