lunes, 17 de marzo de 2014
l'escarola
Nom científic: Cichorium Endívia
Família: DELS COMPOSTOS COM L'ENCIAM I LES ESCARXOFES.
Informació: es posen sobretot a les amanides perqué tenen un lleuger gust amarg.
És planten entre finals de tardor i l'estiu.
La duració del cultiu dura de 80 a 150 dies.
En castellà es diuen escarola i en ingles curly endive
Ès originaria de la Índia peró ja la menjaven els antics egipcis i era molt valorada per els grecs i els romans. Al segle 19 va ser introduida a America pels Europeus.
És rica en potassi, àcid fòlic, ferro, calci,magnesi i antioxidants. Té bastanta vitamina A i B.
Hi ha varietats de fulla arrissada i de fulla ampla. Dins de les varietats de la fulla arrissada hi ha les Wallones amb la vora molt dentada que són escaroles molt grosses i resistents al fred. També són molt populars les varietats Cabell d'Àngel que tenen les fulles molt arrissades i fines.
Com tots els essèrs vius les escarolaroles també tenen malalties i les seves són: els pugons i els llimacs.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario